Verzorging

Uiterst serieus!  En zelfs trots!

De verzorging van uw hond neem ik uiterst serieus op mijn schouders. Ik ben er zelfs trots op dat u uw hond aan mij toevertrouwd. Het is voor iedereen zijn geliefde hond, voor sommige mensen zelfs als een kind, en daar mag en kan je niet eens laconiek over denken.

Dierenarts?

Ik ga zodra ik twijfel aan de gezondheid van uw hond naar de dierenarts, ik ga liever één keer teveel dan dat ik later moet denken had ik maar eerder gegaan.

Eten wanneer en hoe vaak?

De verzorging hier in het pension: de honden krijgen standaard twee keer per dag te eten van het u meegebrachte voer, dit om darmstoornissen te voorkomen. Als uw hond nog en pup is krijgt hij uiteraard 3 of zelfs 4 keer per dag zijn portie. Net hoe hij thuis gewend is.

Medicijnen toedienen, ja natuurlijk!

Medicijnen worden op de vaste tijdstippen gegeven, daar heb ik daar zelf ook profijt van omdat als het b.v. voor incontinentieproblemen zou zijn, ik dan zelf de plasjes of drupjes in huis zou moeten opdweilen. Iedere hond die medicijnen nodig heeft krijgt ze daarom ook op de tijden die hij thuis gewend is. Voor het geval dat uw terugreis vertraging oploopt, is het verstandig om meer medicijnen dan nodig mee te geven. Zo hebben we nooit te kort.

Suikerziekte is dat een probleem? Nee hoor geen probleem.

Zelfs hondjes die aan suikerziekte lijden en iedere dag hun prikje met insuline moeten krijgen  zijn welkom, want ook daar hebben we ervaring mee. We zijn van alle markten thuis.

Borstelen en wassen, o nee wassen hoeft hier niet!

De honden krijgen op hun tijd ook een lekkere borstelbeurt,  wassen hoeft hier niet. Dit omdat het schoon is en de honden niet in hun eigen kennel hoeven te plassen. Ze krijgen genoeg de gelegenheid om lekker naar buiten te gaan. In het pension zitten de honden niet eens zo vaak, eigenlijk alleen om te eten, en als ze gegeten hebben, om daarna even lekker uit te buiken, dan ook nog als ik even boodschappen doe, en uiteraard brengen ze de nacht daar door. Voor de rest lopen ze lekker veel buiten, en komen ook in huis. huis.