Informatie

Wie is welkom?

Sociaal gedrag

We zijn een klein pension met maar 7 kennels. Zo kleinschalig wensen we ook te blijven, omdat we vinden dat de aandacht voor de hond op de eerste plaats staat. We willen graag eerst kennis maken met de toekomstige logé. Het is voor ons heel belangrijk dat de honden sociaal gedrag vertonen, omdat we de honden ook graag een plekje bij ons in huis geven als we ’s avonds lekker onderuit gezakt voor de buis zitten. Uiteraard ook omdat de honden daarna fijn met meerdere honden in de speelweide samen kunnen spelen. Het is soms best moeilijk om uit een kennismaking op te maken hoe sociaal de hond is. Vandaar dat we misschien wel eens vragen of de hond op uw kosten alvast eens een dagje of nachtje op proef zou kunnen blijven als de vakantie voor een langere periode is. Het is voor uzelf prettig te weten, of uw hond het wel of niet prettig heeft gehad. En dat hij met de andere honden goed kon opschieten. Voor de hond fijn dat hij de volgende keer weet waar hij terecht komt.

Helaas geen ongecastreerde reuen

Omdat wij de honden zoveel mogelijk met zijn allen willen laten zijn, zowel binnen als buiten hebben wij tijdelijk een ongecastreerde reuen stop voor de vakantie periode`s. We hebben daar momenteel genoeg van en als er te veel zijn dan kan het wel eens op conflicten uitlopen en dat proberen wij uiteraard te voorkomen, vandaar deze nieuwe regel. De reuen die al vaste klant zijn die blijven uiteraard welkom.

Van pup tot hoogbejaard

Voor ons maakt de leeftijd van de honden niet uit. Ze zijn van pup tot hoogbejaard welkom. We houden uiteraard rekening met de hoeveelheid beweging die de betreffende hond zou mogen hebben. Hebben ze een middagslaapje nodig dan krijgen ze daar uiteraard de gelegenheid voor.

Medicijnen geen probleem

Een hond die medicijnen gebruiken moet, is voor mij geen probleem, zolang de hond uiteraard geen medicijnen behoeft tegen een besmettelijke ziekte. De medicijnen worden correct toegediend op de vaste tijdstippen die voorgeschreven zijn. Ook een hond met suikerziekte is voor ons niets vreemds. We bieden die graag een logeerplekje aan.

Rondleiding

In de meeste grote pensions worden er tijdens de drukke periode geen vreemde mensen in het pension toegelaten. Deze regel geldt bij mij eigenlijk ook, omdat er vaak onrust in een groepje honden ontstaat als er vreemde mensen hier achter de boerderij lopen. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk de kennismaking in de rustige tijd te laten verlopen. U snapt dan ook gelijk dat een kennismaking in een hoogseizoen niet zo makkelijk zal lukken.

Kennismakingen gebeuren altijd op afspraak. Een onverwachte kennismaking wordt niet op prijs gesteld. Waarom niet ? hoor ik u denken. Wel, hierom omdat er teveel honden bij elkaar lopen en er door onverwachte visite makkelijk een probleem in de rangorde kan ontstaan. Dit kan leiden tot een vechtpartij waardoor de honden die al twee weken een prettige omgangsvorm met elkaar hadden, opeens elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Jammer voor de honden, maar veel lastiger voor mij, omdat ik ze dan misschien wel uit elkaar zal moeten gaan houden, terwijl ik het juist fijn vind om ze zoveel mogelijk met elkaar te laten spelen. Als u dus voor een kennismaking op afspraak langskomt, zullen de meeste honden op zo’n moment of in de speelweide of even in de binnenkennel zitten. Daardoor blijft er rust in de roedel, zodat wij fijn samen rond kunnen lopen en ik u de kennels en de weides kan laten zien.

Vragen

Voor u als eigenaar van de hond, zijn er altijd veel vragen. Die mag u tijdens de kennismaking natuurlijk allemaal stellen. Helaas komen de meeste vragen vaak thuis pas weer opborrelen. Belt u dan gerust nog even. Ik beantwoord ze graag.